dilluns, 6 de febrer del 2012

Un arma carregada de futur. I si no, no! (2 de 3)

Quan la gent treballadora coreja els eslògans de l'extrema dreta econòmica i està disposada a rebaixes en drets socials, quan una persona treballadora diu que “hi ha que fer que els empresaris que són els que tenen diners, guanyen més per a crear treball”, quan una persona qualsevol veu a un altra persona qualsevol com un estrany, com un lladre. Quan mirem a “l'Altre” i el veiem com un enemic. És aquest un bon moment per reflexionar i intentar fer pensar al poble que els problemes de la societat, tal volta tots no, però pot ser els més importants si, es poden solucionar amb un canvi, allò que romànticament encara algú anomena “revolució” i que llevat de connotacions violentes és el que realment nosaltres plantegem quan fem un projecte de Països Catalans, independentista i d'esquerres.

La barreja entre ideologies i religió té unes connotacions perverses. L'òbvia assumpció per part de moltes ideologies d'estratègies religioses respon a la naturalesa dels partits -que no de la política-, ja que és més fàcil adreçar-se a la massa amb un marc de referència dogmàtic que d'altra banda serveix per fidelitzar a la “parròquia” al voltant de les veritats de cada “confessió”. I això que no és nou, ha fet que sobretot les religions monoteistes siguin també des de fa molts anys, pura ideologia.
Així, la creença de que s'està en possessió de la veritat absoluta i que la resta del món viu en la foscor de la ignorància a dut l'afany de voler difondre-la de forma universal.
Teocentrisme i nacionalisme convergeixen en l'egoisme. I és precisament aquí on no ha de caure Esquerra Republicana, en la confusió que té i genera el nacionalisme espanyol més ranci i malauradament per a ells (i nosaltres), també el més difós. El nacionalisme del que fa gal·la Espanya, no ens hem d'enganyar, és el mateix del que parla la dreta catalana, valenciana o balear. La dreta dels Països Catalans, vol un país per fer un negoci, no per alliberar el poble. Aqueix discurs patriòtic és hipòcrita i malintencionat. Tot i que també és fàcil de fer, com ho és el discurs xenòfob en moments de crisi. Però nosaltres no hem d'estar dient el que no sentim, el nostre discurs serà més difícil, però és i ha de ser sincer.
L'estructura d'Esquerra ha de reflectir l'estructura del País que volem. Així, amb els actes és com començarem a definir i construir-lo.
La proposta que hem fet per a que s'articule Esquerra és, la d'un partit federal que a la seua vegada ha d'estar format d'intercomarcals àgils i amb òrgans representatius dels quatre territoris que configuren la realitat actual dels Països Catalans: Catalunya Nord, Principat, Les Illes i el País Valencià.
Aquests òrgans han de ser portaveus del conjunt de la nostra Nació, i la presidència d'Esquerra juntament amb la direcció Nacional dels PPCC, sempre parlarà en nom i amb l'autoritat de totes les federacions del partit.
ERC ha de continuar existint com fins ara, faltaria més, amb els òrgans que lliurement s'atorguen i què, tot i estar subordinats als Nacionals, han de gaudir de l'autonomia necessària per al bon funcionament.
Exactament el mateix ha d'ocórrer a la resta de federacions, de forma que a nivell intern del que ara són les comunitats autònomes on ens obliga a moure'ns l'Estat Espanyol; la representació i l'autonomia sigui el més àmplia possible.
L'objectiu és el d'aconseguir que cara a Espanya, Europa i el món, Esquerra sigui el partit dels Països Catalans. I qui haja d'eixir als mitjans estrangers sigui preferiblement sempre la persona triada com a president o presidenta d'Esquerra Republicana dels Països Catalans.

Lluny de caure en crítiques fàcils i que feren incidència en un hipotètic desig de protagonisme per part del PV, el que hem de valorar és la realitat socio-política on ens situem a qualsevol dels territoris. Aquesta no és altra que la d'estar emmarcats en un model que és on Espanya ens ha ficat: un país dividit i massa vegades enfrontat.
Davant d'aquesta realitat, la nostra no ha de ser una proposta continuista sinó trencadora.
I perquè? Doncs pel fet de que som i ens proposem d'esquerres. I això no és una paraula menor ni buida, és el mot on l'anhel per una societat més justa, troba el seu marc.
És el mot on: si es vol un nou sistema econòmic, si es vol una altra manera de veure i vire amb la naturalesa, on si es vol que les persones tinguem un futur en pau; Esquerra, és el mot que signifique que tot això que s'ha de fer és factible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada